Overhandiging eerste Weert Cultuurspecial

Nieuws

Overhandiging eerste Weert Cultuurspecial

Unieke uitgave in het teken van cultuur in Weert

Komend weekend verschijnt er een speciale editie van Weert Magazine, de Cultuurspecial. Dit als startshot van een nieuw verrassend cultureel seizoen dat jong en oud weet te raken met ontroerende, grappige, prachtige en inspirerende ervaringen. 

Deze kleurrijke Cultuurspecial, met daarin een ongekend divers programma-aanbod, staat in september 100% in het teken van cultuur in Weert. Het magazine is het tastbare resultaat van de intensieve samenwerking tussen de vijf Weerter culturele instellingen (RICK, Bibliocenter, Museum W, Munttheater en Poppodium de Bosuil). Al meer dan 13 edities staan zij samen garant voor een gezamenlijk aanbod tijdens Cultureel Lint. Het is voor het eerst dat deze exclusieve uitgave van Weert Magazine verschijnt.

16802
16802

Om dit te vieren is het allereerste exemplaar door Sandra in ‘t Groen (penningmeester Cultureel Lint en directeur Munttheater) overhandigd aan Stadsdichter Salma Ali, boegbeeld op de cover.

Sandra in ‘t Groen: “Salma Ali is als jong multitalent het voorbeeld van hoe cultuur (jonge) mensen kan inspireren en enthousiasmeren. En dat is waar wij als culturele instellingen graag aan willen bijdragen. Dus laat je vooral inspireren door deze uitgave en we hopen iedereen op zondagmiddag 22 september te begroeten met dit programma in de hand of op zijn smartphone.”

 

Een mooie, rijke, bonte mix 
In de Weert Cultuurspecial zit ook het uitneembare programma van Cultureel Lint, aangevuld met persoonlijke verhalen van makers en organisaties in Weert. Zo is er een bonte mix aan kunst, cultuur en erfgoed ontstaan die Weert en omgeving rijk is. 

Wethouder Michèle Ferrière over deze eerste publicatie: "Ik ben er trots op dat de culturele instellingen deze speciale editie gezamenlijk tot stand hebben gebracht. Deze Cultuurspecial is een prachtige viering van de creativiteit en het talent dat onze stad rijk is en laat zien hoeveel Weert te bieden heeft.’’

Door de bonte mix van kunstdisciplines, is het festival uitgegroeid tot een van de grootste gratis evenementen in de Weerter binnenstad. Ontdek in deze special een aantal insider tips én bekijk de hoogtepunten voor komend culturele seizoen.

 

De Cultuurspecial
De Cultuurspecial wordt komend weekend huis-aan-huis verspreid bij inwoners van Weert en Nederweert. Vanaf dan is het magazine ook gratis op te halen bij de vijf culturele instellingen en op de bekende afhaalpunten. De uitgave is gerealiseerd door Stichting Cultureel Lint, de vijf cultuurinstellingen, de Cultuurcoördinator, BIZ, Weert Marketing en gemeente Weert. 

 

Boegbeeld Salma Ali
De 18-jarige Salma Ali is de huidige Stadsdichter van Weert. In 2024 en 2025 schrijft zij gedichten geïnspireerd op actuele gebeurtenissen of bijzondere momenten in Weert en draagt ze de gedichten voor bij belangrijke gebeurtenissen in de stad. De Stadsdichter wordt gekozen voor de periode van twee jaar. Het is een eretitel waarbij je in Weert de poëzie dichter bij de mensen brengt.