Officiële opening theaterseizoen 2024/2025

Nieuws

Officiële opening theaterseizoen 2024/2025

Theaterpubliek als Muse: door kunstenaar en spoken word artist geïnspireerd bezoekers van Munttheater Weert

Weerter theaterpubliek als Muse voor Thornse kunstenares, Angeles Nieto

Afgelopen zaterdag, 5 oktober 2024, vierde we de officiële opening van het nieuwe theaterseizoen 2024/2025. De avond werd gemarkeerd door de onthulling van een jubileumkunstwerk gemaakt door de Thornse kunstenares Angeles Nieto. Zij liet zich inspireren door het publiek dat al vijftig jaar lang geniet van de voorstellingen op het Weerter podium.

Het Munttheater wilde het publiek centraal stellen, en zoals Angeles Nieto het zelf zo mooi verwoordde: "Dankzij hen bestaan wij, voor hen is al ons werk." Het idee voor het kunstwerk ontstond toen zij vanaf het podium naar de zaal keek, gevuld met de iconische rode theaterstoelen. Deze stoelen vertegenwoordigen vijftig jaar aan onvergetelijke ervaringen van verschillende mensen, lachend, huilend, voelend, levend, en soms misschien zelfs slapend.” Dit kunstwerk benadrukt dat het theater een plek is van en voor iedereen. Het kunstwerk is ook gebruikt als afbeelding op de cover van de programmabrochure voor het theaterseizoen 2024/2025.

Het kunstwerk van Angeles Nieto is vanaf nu te zien in onze foyer. Het bestaat uit draadkunst die de diversiteit en connecties tussen het publiek symboliseert. De gouden draad staat voor vijftig jaar aan bijzondere herinneringen en ervaringen die met elkaar verweven zijn tot één prachtig geheel.
 

16903

Spoken word artiest geïnspireerd door bezoekers van Munttheater Weert

Na de onthulling van het kunstwerk droeg Salma Ali, de Stadsdichter van Weert, een gedicht voor dat zij speciaal voor deze avond had geschreven: "Zitten wij in stoelen die ons naar een andere dimensie brengen. Het maakt niet uit wie je bent, we kijken allemaal door hetzelfde raam en zien dezelfde raketten op hetzelfde moment. Er volgt een explosie van verschillende emoties." Dit gedicht, voor het eerst voorgedragen tijdens deze avond, sluit perfect aan onze visie. Wij willen wil een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, met een breed en toegankelijk programma voor de inwoners van Weert. Niet alleen een podium voor alle artiesten, ongeacht hun niveau, achtergrond of ervaring, maar wij verwelkomen ook een zo breed mogelijk publiek. Zodat iedereen in regio Weert van theater kan genieten.

16901

The Chicago Funk - live muziek in Weert

We sloten de avond af met een spetterend optreden van The Chicago Funk, de officiële tribute band van Earth, Wind & Fire in Nederland. Onze directeur, Sandra in ’t Groen, nodigde iedereen uit om samen het jubileumseizoen dansend in te luiden en volop te genieten van deze feestelijke avond.

Met het nieuwe theaterseizoen voor de deur en dit prachtige kunstwerk als welkom voor alle bezoekers, blijven wij ons inzetten om unieke ervaringen te bieden. Ons motto blijft: samen genieten in het gezelligste theater van Limburg. 

16902

Angeles Nieto en de leden van The Chicago Funk